La Ruta del Cister s’adhereix a l’any Europeu del Patrimoni Cultural 2018

El Parlament Europeu i el Consell d’Europa van aprovar el maig de l’any passat que el 2018 seria l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. La marca turística La Ruta del Cister gestionada pels Consells Comarcals de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell, s’ha adscrit a la iniciativa, coordinada des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que vol per donar a conèixer el patrimoni cultural català a través d’un programa d’actes al llarg de l’any que podreu trobar a anydelpatrimoni.cat.
El patrimoni cultural abasta recursos del passat en moltes formes i aspectes: monuments i jaciments, paisatges, festes i tradicions, coneixements transferits i expressions de la creativitat humana, així com col·leccions conservades i gestionades per museus, biblioteques i arxius.
L’any europeu del patrimoni cultural vol sensibilitzar la societat sobre la història i els valors europeus, reforçar un sentiment d’identitat comú i posar en valor les possibilitats que ofereix el nostre patrimoni cultural per al desenvolupament de la societat.
La Ruta del Cister en motiu a l’Any del Turisme Cultural ha editat un Talonari Cultural amb l’objectiu d’atraure turistes seduïts per la cultura, redistribuir-los per les tres comarques i reforçar el posicionament de La Ruta del Cister com a destinació de referència en aquest segment a Catalunya.
El Talonari Cultural és gratuït i ofereix avantatges i descomptes de 37 espais culturals distribuïts per diversos pobles de les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell.