Senyalització de la Ruta del Riu Corb

La Diputació, el Consell Comarcal de l’Urgell i els ajuntaments de:, Belianes, Bellpuig,Ciutadilla, Guimerà,Maldà, Nalec,Preixana, Sant Martí de Riucorb,Vallbona de les Monges i Verdú,senyalitzenla Ruta del Riu Corb, entre Verdú i Bellpuig dins del projecte Ponent Actiu

 

A la comarca de l’Urgell ha començat la senyalització de la Ruta del Riu Corb, englobada dins del projecte Ponent Actiu, finançat amb el PO FEDER Catalunya 2014-20.

La vall del Corb s’estén a banda i banda del riu Corb des del seu naixement a Rauric fins a la desembocadura al Segre, a l’altura de Vilanova de la Barca. Al llarg d’un entorn de gran interès natural–paisatge típicament mediterrani d’oliveres, horts, boscos, vinyes,ametllers i molts altres cultius– desfilen pobles de cases de pedra i carrers estrets, cadascun d’ells amb una sorpresa reservada al visitant:Verdú, Ciutadilla, Maldà i Bellpuig, amb els respectius castells i torres;Guimerà, amb el bonic santuari de la Bovera, molt a prop del poble; Belianes i Preixana, amb els seus casals gòtics i renaixentistes; Rocafort de Vallbona amb la peculiar roca-casa-castell. La ruta també té un enllaç des de Vallbona de les Monges, on no es pot deixar de visitar el monestir cistercenc femení de Santa Maria de Vallbona

 

Al llarg de 50 km la ruta ressegueix la vall del riu Corb, un entorn de gran interès natural esquitxat de pobles, castells, torres, casals, esglésies i ermites. L’itinerari travessa dos espais protegits, el de Granyena i el de Secans deBelianes-Preixana. Ambdós estan declarats Zona d’Especial Protecció per ales Aus i formen part de la xarxa Natura 2000.