Anglesola

Habitants: 1.328 

El municipi d’Anglesola està situat al centre de la comarca de l’Urgell, a 335 m d’altitud. El travessen l’ A2, autovia de Barcelona a Lleida, al límit meridional del terme, i a  la zona oriental, hi transcorre la carretera comarcal C-53 de Tàrrega a Balaguer.

 

 

INTRODUCCIÓ

Vila agrícola que es troba a la zona més plana de la comarca. El canal d’Urgell travessa el seu terme i determina una zona de regadiu on es cultiva panís, alfals, hortalisses i arbres fruiters. Els cultius a la zona de secà són el blat, l’ordi, les oliveres i els ametllers. Complementen l’activitat agrícola un important nombre de granges de bestiar i algunes petites indústries.
Pel que fa al seu patrimoni històric s’han conservat un gran nombre d’edificis nobles que juntament amb els porxos del carrer Major, l’església de Sant Pau de Narbona, les restes del Castell dels Anglesola i l’incipient Espai del Carro  fan del poble un  interessant  lloc per visitar.
També hem de tenir en compte el terme d’Anglesola amb indrets força espectaculars on es poden fer excursions de poca dificultat i al mateix temps gaudir d’ un entorn plàcid i molt agradable, que segons les estacions de l’any impressiona al visitant per la seva diversitat de colors.

HISTÒRIA
MAPA LOCALITZACIÓ

LLOCS D’INTERÈS

CREUS DE TERME
ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT PAU DE NARBONA
CAL GASSOL
ESPAI DEL CARRO
CAL PAGUERA
CAL PONS
CA L‘ALÇAMORA

COM REBRE INFORMACIÓ
Ajuntament d’Anglesola
Pl. de l’Església, 7- 25320 Anglesola
Tel. 973 308 006 
ajuntament@anglesola.cat,  www.anglesola.cat

Tagged under: