Belianes

Habitants: 525 

El poble de Belianes s’alça en un planell aturonat a 373 m d’altitud, a l’esquerra del riu Corb, a l’indret on canvia de direcció. La seva posició enlairada en fa un magnífic mirador sobre la plana d’Urgell. El nucli urbà s’estén en declivi vers el sector de ponent, mentre que les hortes arriben al riu pel cantó de llevant.
El terme té una forma sensiblement poligonal que s’endinsa a Bellpuig. Limita al nord amb Vilanova de Bellpuig i Bellpuig. A l’est amb Sant Martí de Maldà, al sud amb Maldà i a l’oest amb Arbeca i la comarca de les Garrigues.

 

INTRODUCCIÓ

El terme municipal de Belianes es troba al curs final de la vall del riu Corb. El territori davalla suaument de sud a nord vers les terres planes de l’Urgell, amb altures que oscil·len entre els 220 m i els 373 m d’altitud. El terme confronta amb les comarques veïnes de les Garrigues i el Pla d’Urgell. L’agricultura és la principal activitat econòmica del terme. S’hi conreen cereals, ametllers, olivera i vinya. La cooperativa del camp comercialitza part de l’oli dels olivers que es conreen en el seu terme. El canal d’Urgell rega moltes d’aquestes terres de conreu. La ramaderia, amb la cria de porcs i vedelles, i les bòbiles dedicades als materials de construcció complementen l’activitat econòmica de la zona. El poble compta amb instal·lacions esportives i equipaments culturals que fan que, tot i ser un municipi petit, tingui molts recursos i atractius que donen gran riquesa al poble i a la seva gent.

HISTÒRIA
MAPA LOCALITZACIÓ

LLOCS D’INTERÈS

AJUNTAMENT
ECOMUSEU DE LA VIDA RURAL
ANTIC MOLÍ D’OLI MAURICI MASSOT
ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT JAUME
CAL ROC
PLAÇA DEL PORTAL- EL MONUMENT A LA MARINADA
PLAÇA DE L’11 DE SETEMBRE
ESCALA MONUMENT A CALDER, MIRÓ I SERT
PLAÇA MIRADOR DE BARCELONA
ZONA DE LA BASSA

COM REBRE INFORMACIÓ
Ajuntament de Belianes
Pl. de l’Ajuntament, 1- 25266 Belianes
Tel. 973 330 139
ajuntament@belianes.cat
, www.belianes.cat

Tagged under: