Bellpuig

Habitants:  4.921

Bellpuig està situat a 308 m d’altitud  i s’estén pel pla de Ponent entre els termes de Barbens, Castellnou de Seana i Vilanova de Bellpuig a ponent; Belianes a migdia i Preixana, Vilagrassa i Anglesola a llevant. A la part nord hi ha el nucli de Seana que està annexat a Bellpuig.
El territori és lleugerament ondulat i inclinat  vers ponent  seguint el suau pendent  de tot el pla vers el Segre. El canal d’Urgell travessa el terme  per la banda de migdia i assenyala la frontera entre secà i regadiu.

 

INTRODUCCIÓ

Bellpuig s’assenta a l’oest de la comarca de l’Urgell, on les serres fan pendent cap a la plana. És la tercera vila en importància de l’Urgell, després de Tàrrega i Agramunt.
El canal d’Urgell defineix una important zona de regadiu en el seu terme i proveeix el poble d’aigua potable; les rieres del Corb i de la Conca drenen les terres regades pel canal. El poble de Seana és una entitat municipal desentralitzada però depèn del municipi de Bellpuig .
La població està ben comunicada amb una completa xarxa de carreteres, així com l’autovia Barcelona-Lleida  i la línia de ferrocarril Lleida-Manresa-Barcelona.
L’agricultura, la ramaderia i el sector de la indústria són els principals eixos econòmics de la població. El sector serveis també va adquirint cada vegada més importància dins l’economia de Bellpuig.
La vila disposa de bons equipaments en serveis administratius, d’ensenyament, sanitat, cultura  i esports. També hi ha una gran quantitat d’entitats culturals i esportives que donen vida a la població.

HISTÒRIA
MAPA LOCALITZACIÓ

LLOCS D’INTERÈS

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT NICOLAU
MAUSOLEU DE RAMON DE CARDONA-ANGLESOLA
AJUNTAMENT
CASTELL
CONVENT DE SANT BARTOMEU

COM REBRE INFORMACIÓ
Ajuntament de Bellpuig
C. Homenatge a la Vellesa, 6 – 25250 Bellpuig
Tel. 973 320 408
promocio@bellpuig.cat, www.bellpuig.cat

 

Oficina Municipal de Turisme
Pl. Sant Roc, 23 – 25250 Bellpuig
Tel. 973 320 536
oficinaturisme@bellpuig.cat
, www.bellpuig.cat
Horaris: Dissabte i diumenge de 10 a 14 h. 

 

Punt d’informació Municipal
Ctra. de Bellpuig a Belianes, s/n. Convent de Sant Bartomeu -25250 Bellpuig
Tel. 973 320 292
bellpuig.cultura@gencat.cat
, www.bellpuig.cat 
Horaris: Horari d´hivern  (1 de setembre fins al 30 de juny) de dijous a dissabte de 10 a 13:30h i de 15 a 17:30 h. Mesos de Juliol i Agost: de dijous a dissabte de 10 a 13:30h i de 15 a 18:30 h