Béns Culturals d’interès Nacional a l’Urgell

Sovint, desconeixem el gran valor arquitectònic, cultural i paisatgístic dels edificis i recursos naturals que tenim ben a prop, i regularment o cada dia hi passem per davant , però no sabem apreciar el seu valor real.
Sempre ens passa, ara que arriba el temps de les vacances, anem de viatge a llocs ben llunyans com Mèxic, Egipte, o el Carib, i de fet , encara no coneixem tots els racons de Catalunya i potser tampoc, els més propers, els de la zona on vivim…

Així, a l’Urgell hi ha una gran quantitat d’edificis i monuments catalogats per la Generalitat de Catalunya com a béns culturals d’interès nacional, fet que ens fa adonar de la importància que tenen a nivell nacional.
En l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya realitzat per la Generalitat de Catalunya s’hi inclouen edificis i construccions d’interès artístic, arquitectònic o històric, sectors i elements d’edificis, elements arquitectònics aïllats, petits conjunts i nuclis d’interès historicoartístic, tant de caràcter monumental com popular i tradicional. Hi ha tres categories:

 

CATEGORIES DELS BÉNS CULTURALS

ELS BÉNS CULTURALS D'INTERÈS NACIONAL (BCIN)
ELS BÉNS CULTURALS D'INTERÈS LOCAL (BCIL)
ALTRES BÉNS INTEGRANTS DEL PATRIMONI ARQUITECTÒNIC CATALÀ