Ciutadilla

Habitants: 204 

Es troba entre la vall del riu Corb i la vall del Boixeró, a la zona de transició amb la Segarra. A 515 m d’alçada al capdamunt d’un turó a l’esquerra del riu. El terme de Ciutadilla limita amb Verdú, Guimerà, Passanant, Nalec i Vallbona de les Monges.

 

INTRODUCCIÓ

La poderosa silueta del castell marca la inconfusible imatge de la serra, des de la qual es dominen els horitzons oberts de l’Urgell i la Segarra. La situació estratègica de la fortalesa ha afectat la població al llarg de la seva història, actualment aquest fet es palesa en les carreteres que s’enllacen dins el seu terme: Tarragona – Andorra, Ciutadilla – Vallfogona de Riucorb, Ciutadilla-Passanant. A l’edat mitjana va ser una vila dominada pels Guimerà. El seu terme és excel·lent per a la pràctica de l’esport de caça menor ( perdiu, conill, tord, etc.). Els conreus de cereals, ametllers, oliveres i vinya configuren el paisatge juntament amb els petits boscos de pins i rebolls que inviten a passejar tot resseguint-ne els camins.

HISTÒRIA
MAPA LOCALITZACIÓ

LLOCS D’INTERÈS

CASTELL
ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT MIQUEL
ERMITA DE SANT ROC
CASES PAIRALS : CAL MAIMÓ, CAL FREIXADOR, CAL VALLS

A Ciutadilla també es pot visitar CASA VALLS que  té tot un seguit d’estances i espais dedicats a emmagatzemar productes del camp. Altres estances dels baixos de la casa estaven adequats per guardar les eines o el bestiar. Totes elles adaptades amb el propòsit de fer front a les necessitats de les feines del camp.

Cups d’oli i de vi, casals pel gra, un magnífic celler, l’estable, el rebost… A la plata baixa de l’edifici de Cal Valls, hi podreu descobrir totes aquestes estances restaurades i la majoria d’eines i utensilis que en aquella època s’utilitzaven.

A dia d’avui, l’Espai de la Vida Rural de Casa Valls, s’utilitza també com a galeria per exposar obres d’artistes residents a la zona de la Vall del Corb.

La visita a Casa Valls és gratuïta, to i que oferim als visitants la possibilitat de fer un donatiu per ajudar en el manteniment, ja sigui comprant una guia, un llibre o qualsevol dels productes que tenim a la Botiga. Informació al tel. 973 303 010, casavalls@ciutadilla.cat 

COM REBRE INFORMACIÓ

Ajuntament de Ciutadilla
Pl. Major, 4. 25341 Ciutadilla – Tel. i  Fax 973 303 010: ajuntament@ciutadilla.cat, www.ciutadilla.cat

 

Tagged under: