Els Omells de na Gaia

 

 

Habitants: 134

És situat sobre el barranc d’Aigües Vives, en els esglaonaments de la serra del Tallat, a 560 m d’altitud. El seu terme limita amb els termes de Maldà, Vallbona de les Monges, Rocallaura, Senan i l’Espluga Calba. És el límit de la comarca de l’Urgell amb les Garrigues i la Conca de Barberà.

 

 

 

 

INTRODUCCIÓ

El poble té un municipi propi i està orientat cap al migdia, ocupant la falda sud d’un turó on antigament hi havia el castell.
Els conreus són bàsicament de secà: oliveres, ametllers, vinyes i cereals. Complementen l’activitat agrícola les explotacions ramaderes d’aus, bestiar porcí, oví i boví.
El paisatge és una barreja de bosc i terres cultivades. Els bancals de pedra salven els desnivells del terreny accidentat per aprofitar-ne la terra. Les roques donen  una nota singular i hi són presents en tota la zona. Els arbres, les plantes i les flors donen un ampli ventall de tonalitats al paisatge segons l’època de l’any. Els boscos són de pins i alzines i en el sotabosc dominen els matolls i garrics.
A la part baixa del poble hi trobem les instal·lacions lúdiques de la Societat Recreativa del poble: la piscina, el parc d’esbarjo, el cafè, la pista de ball i la pista poliesportiva.

HISTÒRIA
MAPA LOCALITZACIÓ

LLOCS D’INTERÈS

EL POBLE
ESGLÉSIA PARROQUIAL DE STA. MARIA
QUADRA DEL MAS DÉU
ANTIGUES CASES PAIRALS DE CAL SALLA, CAL VILÀ I CAL PATON
ESTELES FUNERÀRIES DISCOÏDALS
CABANA AMB VOLTA DE CANÓ

COM REBRE INFORMACIÓ

Ajuntament dels Omells de na Gaia
Pl. Major, 1  –  25268 Els Omells de na Gaia                
Tel. 973 330 235
ajuntament@omellsdenagaia.cat , www.omellsdenagaia.cat

Tagged under: