Maldà

 

Habitants: 227

Maldà es troba situat a 428 m d’altitud, a la serra que divideix les aigües de la ribera del Corb i del Maldanell. El terme municipal és situat al límit entre les comarques de l’Urgell i les Garrigues i  molt proper a la Conca de Barberà.

 

INTRODUCCIÓ

És un poble situat a 428 m d’altitud, on la història brolla per tots els racons. Al s.XII era envoltat de muralles i tancat per portals. Tres construccions, símbols exponents del predomini històric en aquest punt estratègic, caracteritzen l’estampa de Maldà: les restes del castell,  l’església romànica  de Sant Pere i el temple de Santa Maria. Ascendim fins a la part alta de la vila, on tindrem una gran vista panoràmica de totes les terres del voltant i podrem contemplar un excel·lent paisatge que combina petits boscos d’alzina, pi i carrasca, que dibuixen els relleus ondulats dels pujols , les terres de secà i les feixes més riques de les valls. La mirada es perd Maldanell amunt, Corb enllà, o guaitant la comarca veïna de les Garrigues. A Maldà, l’ocupació primordial és l’agricultura, bàsicament de secà: cereal, ametller, olivera  i vinya; la de regadiu  es limita a les planes més fèrtils dels rius Corb i Maldanell.
La producció d’oli i vi es comercialitza a través de la cooperativa. Les explotacions ramaderes, les pastures i la farinera completen l’activitat laboral i econòmica del poble. A Maldà hi ha la cooperativa del camp on es produeix i elabora oli d’oliva. L’edifici està declarat Bé Cultural d’Interés Local. 

HISTÒRIA
MAPA LOCALITZACIÓ

LLOCS D’INTERÈS

EL POBLE
CASTELL
ESGLÉSIA ROMÀNICA DE SANT PERE
ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA
ERMITA DE SANT JOAN DE MALDANELL
PARC DE LA FONT VELLA
PLAÇA DE LA FONT NOVA

COM REBRE INFORMACIÓ
Ajuntament de Maldà
C. de l’Homenatge a la Vellesa, s/n – 25266 Maldà
Tel. 973 330 045  
ajuntament@malda.cat, www.malda.cat

Tagged under: