Ossó de Sió

 

 

Habitants: 57

Ossó de Sió està situat a 391 m d’altitud en una elevació coronada per un ampli planell.

 

 

INTRODUCCIÓ

El terme municipal d’Ossó de Sió es troba a l’extrem nord-est de la comarca, en contacte amb la Segarra i la Noguera. Comprèn els municipis d’Ossó de Sió i els pobles agregats de Bellver d’Ossó, Castellnou d’Ossó i Montfalcó d’Ossó.
Limita a ponent amb el terme de Puigverd d’Agramunt, al sud amb Tàrrega, a llevant amb Pallargues i Florejacs, a la Segarra, i al nord amb Oliola, a la comarca de la Noguera.
Una bona part del seu terme és ocupada per la vall del Sió i la resta correspon a una zona elevada que fa partió entre les valls del Sió i el riu d’Ondara.
L’economia del municipi és bàsicament agrícola i ramadera. Hi predominen les terres de secà i el conreu de cereals. Tot i això, molts veïns treballen als pobles propers en el sector de la indústria i els serveis.Ossó de Sió és cap del municipi i té una població de 57 habitants.
Les característiques urbanístiques, els diversos monuments arquitectònics i el paisatge senzill i agradable us faran molt atraient la visita als pobles que configuren el municipi.

HISTÒRIA
MAPA LOCALITZACIÓ

LLOCS D’INTERÈS

ESGLÉSIA DE LA MARE DE DÉU DEL REMEI
CREU DE TERME

COM REBRE INFORMACIÓ:
Ajuntament d’Ossó de Sió
Pl. Major,1. 25263 – Ossó de Sió
Tel. 973 390 790
ajuntament@ossosio.ddl.net, http://ossosio.ddl.net

Tagged under: