Puigverd d’Agramunt

 

Habitants: 231

El terme municipal de Puigverd és a la part nord de la comarca de l’Urgell i limita amb la comarca de la Noguera. El poble s’enfila en un tossal a la ribera del riu Sió, a 336 m d’altitud. El terme s’allarga de nord a sud dividit per la serra d’Almenara.

 

INTRODUCCIÓ

El poble s’enfila en un tossal a la ribera del riu Sió, a 336 m d’altitud. La configuració dels carrers  i la constant presència de muralles ens indiquen la importància que va tenir antigament. La bonica vista que hi ha des del poble, reforçada pels edificis de l’església i el castell crida l’atenció i convida a fer-hi una visita. Fou un poble castral, regit pel castell. La població es formà amb una planta arrodonida. Actualment els carrers  rodegen el castell, l’església i la plaça  amb lleugers pendents i traçats en ziga-zaga per salvar el desnivell fins al riu.
El poble ha anat creixent al voltant del nucli primitiu. La major part de la població es dedica a l’agricultura, amb conreus de secà i regadiu – regats pel canal d’Urgell –  i a la ramaderia porcina i ovina.  Al sector forestal hi ha  alzines i roures.

HISTÒRIA
MAPA LOCALITZACIÓ

LLOCS D’INTERÈS

VIL·LA ROMANA DELS REGUERS
CASTELL
ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT PERE
ERMITA DE SANT MIQUEL
LA PEIXERA
SAFAREIGS PÚBLICS

COM REBRE INFORMACIÓ
Ajuntament de Puigverd d’Agramunt
C. Cendra, 9 – 25318 Puigverd d’Agramunt
Tel. 973 391 068  
ajuntament@puigverdagramunt.ddl.net, http://puigverdagramunt.ddl.net

Tagged under: