Tàrrega

Habitants: 16.679

Tàrrega està situada a la vora del riu d’Ondara,  a la part mitjana de la comarca de l’Urgell i a 373 m d’altitud, i està voltada de diferents tossals: al sud-oest, el Cercavins, el de la Segarra, els tossals de l’Ofegat, el de Sant Eloi i el Mor.

 

 INTRODUCCIÓ

A la vall del riu d’Ondara, on els altiplans de la Segarra donen pas a les terres planes de l’Urgell, hi ha el terme municipal de Tàrrega, que comprèn també els pobles d’Altet, Claravalls, la Figuerosa, el Talladell, Riudovelles, Santa Maria de Montmagastrell i el nucli deshabitat de Conill. El terme té una forma rectangular  nord-sud, desdibuixada a l’indret de Santa Maria, que s’estén cap a tramuntana i, també, a ponent, al terme de Claravalls, que s’endinsa en forma de punxa cap a les terres regades pel canal d’Urgell. 
Gràcies a la seva ubicació geogràfica la ciutat ha estat sempre un important enllaç de comunicacions. L’activitat econòmica és actualment diversificada entre els diferents sectors. Els més importants són les indústries metal·lúrgiques, les d’olis i les de distribució comercial. Tàrrega és la capital de la comarca de l’Urgell i acull tota mena de serveis i iniciatives en els àmbits de l’ensenyament, el comerç,  la sanitat, la cultura i  l’esport.

 

HISTÒRIA
MAPA LOCALITZACIÓ
RUTES PROPOSADES
EL COMERÇ I ELS JUEUS A TÀRREGA

LLOCS D’INTERÈS

LA PLAÇA MAJOR. AJUNTAMENT. ESGLÉSIA DE STA. M. DE L´ALBA. LA CREU DE TERME
CASTELL
CARRER DEL CARME
CARRER DE SANTA ANNA
PATI O LA PLAÇA DEL CARME
CARRER AGODERS, CONSELL COMARCAL DE L´URGELL. OFICINA DE TURISME
CARRER MAJOR
PLAÇA I L’ESGLÉSIA DE SANT ANTONI
PARC I ERMITA DE SANT ELOI
POU DE GEL
MUSEU COMARCAL DE L’URGELL
MUSEU DE LA MECANITZACIÓ AGRÀRIA TREPAT
VISITES GUIADES PER LA CIUTAT, CULTURA I NATURA

COM REBRE INFORMACIÓ

Ajuntament de Tàrrega
Plaça Major, 1 –  25300 Tàrrega – Tel. 973 311 608
ajuntament@tarrega.cat, www.tarrega.cat  

 

Tagged under: