Vallbona de les Monges

Habitants: 154

Extensió: 44,97 km2

Està situat a 481 m d’altitud al peu de la serra del Tallat, a la vall del Maldanell, afluent del riu Corb. També comprèn el tossal del Xifré, el tossal de Sant Miquel, el del Bosquet, el de Mirabó i el de les Forques.

El terme municipal de Vallbona de les Monges limita amb el de Sant Martí de Riucorb, Nalec, Ciutadilla, els Omells de na Gaia, Maldà i comarcalment amb la Conca de Barberà.

INTRODUCCIÓ

Vallbona de les Monges és una població on l’economia bàsica és l’agricultura de secà, amb vinyes, oliveres, ametllers i alguns cereals. De la promoció d’aquests productes se n’encarreguen les cooperatives i els establiments que hi ha a la població. Els productes més venuts són el vi i l’oli d’oliva. Els vins de la vila estan emparats per la DO Costers del Segre.

Vallbona de les Monges és cap de municipi que comprèn el poble  agregat de Montblanquet i l’Entitat Municipal Descentralitzada de Rocallaura.

El poble està integrat a la ruta de la tríada de monestirs que juntament amb el de Santes Creus, a l’Alt Camp i el de Poblet, a la Conca de Barberà, componen l’anomenada La Ruta del Cister. La població s’ha convertit en pocs anys en un reclam turístic, on el monestir de Santa Maria és el principal atractiu. És el cenobi cistercenc femení més important de Catalunya que ha mantingut vida monàstica durant més de 800 anys i que ha marcat el naixement i l’evolució històrica del poble.

HISTÒRIA
MAPA LOCALITZACIÓ

LLOCS D’INTERÈS

REIAL MONESTIR DE SANTA MARIA DE VALLBONA
INFORMACIÓ I HORARIS:
LA RUTA DEL CISTER

ESPAI MUSEÍSTIC DEL CINEMA. COL·LECCIÓ JOSEP M. QUERALTÓ

ESPAI MONTESQUIU

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANTA MARIA
CREU DE TERME
MOLÍ DE LA VINYA
FONT DE LA PLAÇA DEL MONESTIR

RENTADORS MUNICIPALS

COM REBRE INFORMACIÓ:
Ajuntament de Vallbona de les Monges
C. Prat de la Riba, 3- 25268 Vallbona de les Monges
Tel. 973 330 260
ajuntament@vallbonadelesmonges.cat, www.vallbonadelesmonges.cat

Oficina de Turisme de Vallbona de les Monges
C. Prat de la Riba, 6- 25268 Vallbona de les Monges
Tel. 973 982 500
 turisme@vallbonadelemonges.cat,www.viuvallbona.cat   

Tagged under: