Vilagrassa

 

 

Habitants: 510

Vilagrassa es troba al bell mig de la comarca de l’Urgell, a la vall del riu  d’Ondara i a 355 m d’altitud.

 

INTRODUCCIÓ

El poble està situat  al bell mig de la comarca de l’Urgell, a la vall del riu d’Ondara, poc després de  la seva confluència amb l’afluent Cercavins. Aquesta població limita amb els termes de Tàrrega, Anglesola, Verdú, Preixana i Bellpuig. Antigament el Mas de l’Estadella, Montperler i Montalbà pertanyien al terme de Vilagrassa, avui pràcticament només en queda el nom perquè estan desapareguts.

Des de l’època romana sempre ha estat situada  prop d’importants vies de comunicació i xarxes de carreteres com  la carretera comarcal C-53  fins a Balaguer i  enmig de la A 2 Barcelona –Lleida – Madrid. Primer la població va créixer  al voltant de l’església, després ha anat creixent seguint les vies de comunicació per carretera.
L’agricultura  és la seva principal base econòmica, a la zona de secà s’hi produeix cereals i ametllers, a la zona de regadiu, gràcies al canal d’Urgell, s’hi fan  arbres fruiters, hortalisses i altres cultius com el blat i l’alfals. Es complementa l’activitat amb granges de bestiar.
Vilagrassa compta també amb la infraestructura necessària i una immillorable situació per la ubicació de noves d’empreses.

HISTÒRIA
MAPA LOCALITZACIÓ

LLOCS D’INTERÈS

ESGLÉSIA DE SANTA MARIA
CAPELLA DEL ROSER
CREU DE TERME
CASES PAIRALS I CANTONS DEL CARRER MAJOR

COM REBRE INFORMACIÓ:
Ajuntament de Vilagrassa i Oficina de turisme municipal
C. de Tàrrega, 12 – 25330 Vilagrassa                        
Tel. 973 311 162
ajuntament@vilagrassa.cat , www.vilagrassa.cat